Lukuvuosi-ilmoittautuminen

Tältä sivulta löydät ohjeet lukuvuosi-ilmoittautumisesta pähkinänkuoressa.

Uudet tai uuden opiskeluoikeuden saaneet opiskelijat saavat ohjeet ilmoittautumisesta opiskelijaksi hyväksymisen yhteydessä.

Kandidaatti-, maisteri- ja lisensiaattiopiskelijat

Alla oleva koskee kandidaatin ja/tai maisterin tutkintoa sekä lääketieteen lisensiaatin tutkintoa suorittavia.

 1. Sinun tulee ilmoittautua yliopistoon lukuvuosittain joko läsnä tai poissa olevaksi. Läsnäoloilmoittautuminen edellyttää ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamista (116 € lukuvuonna 2017–2018).
 2. Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumisaikana 1.6.–31.8.2017 sähköisessä ilmoittautumispalvelussa, jonne pääset Opiskelijan työpöydältä. Ilmoittautumistieto päivittyy työpöydälle ilmoittautumista seuraavana päivänä, jonka jälkeen voit mm. ilmoittautua kursseille.
 3. Jos et ilmoittaudu määräaikaan mennessä, menetät opiskeluoikeutesi. Oikeutta voi hakea takaisin maksullisella menettelyllä.
 4. Ilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa mm. Unipoli Sportin liikuntamaksun.
 5. Läsnä olevana opiskelijana voit käyttää kaikkia opiskelijan sähköisiä palveluita ja suorittaa opintoja, mukaan lukien ristiinopiskelutarjonnan opinnot TTY:llä ja TAMK:issa.
 6. Poissa olevana opiskelijana et voi suorittaa opintoja ja sähköisten palvelujen käyttöä on rajattu. Lisäksi opiskeluoikeutesi voi kulua.
 7. Jos haluat muuttaa ilmoittautumistasi, et voi ilmoittautua sähköisesti tai tarvitset muuta lisätietoa ilmoittautumisesta, katso täsmentävät ilmoittautumisohjeet.
 8. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi, voit hakea lukuvuositarran opiskelijakorttiisi TAMY:n toimistosta tai Aktuaarinkansliasta 1.8. alkaen.
 9. Jos olet hakenut opinnoillesi lisäaikaa, voit ilmoittautua vasta, kun mahdollinen lisäaika on myönnetty.

Tohtoriopiskelijat

 1. Sinun tulee ilmoittautua yliopistoon lukuvuosittain joko läsnä tai poissa olevaksi. Tohtoriopiskelijan vapaaehtoinen yliopilaskunnan jäsenmaksu on 49 € lukuvuonna 2017–2018.
 2. Jatkavan (vanhan) tohtoriopiskelijan Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumisaikana 1.6.–31.8.2017 sähköisessä ilmoittautumispalvelussa, jonne pääset Opiskelijan työpöydältä. Ilmoittautumistieto päivittyy Opiskelijan työpöydälle ilmoittautumista seuraavana päivänä. Juuri opiskeluoikeuden saaneet (uudet) tohtoriopiskelijat ilmoittautuvat saamiensa ohjeiden mukaan aktuaarinkansliassa.
 3. Jos et ilmoittaudu määräaikaan mennessä, menetät opiskeluoikeutesi. Oikeutta voi hakea takaisin maksullisella menettelyllä.
 4. Jos haluat maksaa myös Unipoli Sportin liikuntamaksun, tulee myös tohtoriopiskelijan vapaaehtoinen jäsenmaksu olla maksettuna.
 5. Läsnä olevana opiskelijana voit käyttää kaikkia opiskelijan sähköisiä palveluita ja suorittaa opintoja, mukaan lukien ristiinopiskelutarjonnan opinnot TTY:llä ja TAMK:issa.
 6. Poissa olevana opiskelijana et voi suorittaa opintoja ja sähköisten palvelujen käyttöä on rajattu.
 7. Jos haluat muuttaa ilmoittautumistasi, et voi ilmoittautua sähköisesti tai tarvitset muuta lisätietoa ilmoittautumisesta, katso täsmentävät ilmoittautumisohjeet.
 8. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi ja maksat tohtoriopiskelijan vapaaehtoisen jäsenmaksun, voit hakea lukuvuositarran opiskelijakorttiisi TAMY:n toimistosta tai Aktuaarinkansliasta 1.8. alkaen

Muut kuin tutkinto-opiskelijat

Alumniopiskelijat, vie­railevat opiskelijat, erillisiä opettajan pedagogisia opintoja suorittavat tai erikoistumiskoulutukseen valitut (erikoislääkärin koulutus, yleislääketieteen koulutus, erikoislääkärien lisäkoulutusohjelmat) on opiskeluoikeuden alkaessa kirjattu opiskelijoiksi koko opiskeluoikeutensa voimassaoloajaksi tai toistaiseksi, eikä lukuvuosittaista ilmoittautumista tämän jälkeen vaadita.

Avoimia yliopisto-opintoja suorittavat ilmoittautuvat saamiensa ohjeiden ja aikataulun mukaisesti.

Muut kuin tutkinto-opiskelijat eivät voi olla ylioppilaskunnan jäseniä.