Työelämäyhteistyö

Luo yhteyksiä työelämään jo opiskelun aikana. Selvitä löytäisitkö yrityksistä, järjestöistä tai kunnista tutkielmayhteistyöhön kumppanin. Mieti kuka voisi olla tutkielmasi aiheesta kiinnostunut. Osallistu työnantajien tarjoamiin opiskelijaprojekteihin. Voit olla esimerkiksi mukana luomassa demoja yritysten antamista ideoista.

Tutkielmayhteistyö

Graduyhteistyöstä sopivat opiskelija, toimeksiantajaorganisaation yhteyshenkilö sekä työn ohjaaja yliopistossa: mitä tehdään, missä ajassa ja miten työ korvataan.

Yhteistyögradun tekemisessä otetaan huomioon Tampereen yliopiston opinnäyteohjeet, pdf.

Projektiyhteistyö

Työantajien tarjoamat opiskelijaprojektit tehdään yleensä jonkin kurssin tai opintojakson osana. Projektityö voi olla esimerkiksi yrityksen visuaalisen ilmeen uudistaminen, kulttuuritapahtuman järjestäminen tai jonkin palvelun uudistus. Opiskelijaprojekteja välittää Demola, mutta työnantajat voivat tarjota projekteja myös suoraan yliopistolle.

Työelämätapahtumat

Yliopistolla järjestetään ura- ja työelämätapahtumia monien toimijoiden toteuttamana. Tapahtumissa voit kuulla valmistuneiden ja esimerkiksi harjoittelussa olleiden kokemuksista ja urapoluista sekä erilaisista työtehtävämahdollisuuksista.

Tapahtumia järjestävät esimerkiksi ainejärjestöt, tiedekunnat ja tutkinto-ohjelmat, opetus- ja ohjaushenkilökunta, yliopiston y-kampus, ylioppilaskunta, järjestöt ja projektit. Tapahtumista ilmoitetaan usein kootusti opiskelijan työpöydällä sekä järjestäjien omien kanavien kautta.

Osallistu rohkeasti eri alojen tapahtumiin ja käy kurkkaamassa mahdollisuuksia monista näkökulmista!