Latinalainen Amerikka ja Karibia

Latinalaiseen Amerikkaan voit hakea vaihtoon yliopistoihin tai muihin korkeakouluihin, joiden kanssa Tampereen yliopistolla on kahdenvälinen yhteistyösopimus. Myös joillakin tiedekunnilla on omia kahdenvälisiä vaihtokohteita Etelä-Amerikassa. Etelä-Amerikassa on myös joitakin ISEP-vaihto-ohjelmassa mukana olevia yliopistoja.

Latinalaisen Amerikan ja Meksikon kohteissa opiskellaan valtaosin espanjaksi, Brasiliassa portugaliksi, eikä vaihtokohteiden ulkopuolellakaan yleensä puhuta englantia. Jos haet vaihtoon espanjankieliseen maahan, sinun on välttämätöntä osata espanjaa, vaikka opiskelisitkin englanniksi. Brasiliaan hakiessasi sinun ei tarvitse osata portugalia vielä hakuvaiheessa, mutta tässä tapauksessa sinulta vaaditaan espanjan, ranskan tai italian kielen taitoa. Jos osaat jotain näistä kielistä ja opiskelet jonkin verran portugalia ennen vaihtoon lähtöä, pystyt hankkimaan opintoihin riittävän kielitaidon viimeistään paikan päällä.

Karibian saarista voit hakea kahdenväliseen vaihtoon Barbadokselle ja Jamaikalle.

Toimintakulttuuri Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla poikkeaa paljon pohjoismaisesta. Sinne lähtiessäsi sinun on pystyttävä toimimaan hyvin itsenäisesti ja varauduttava hankkimaan opiskeluun ja elämiseen tarvittavia tietoja paikallisin keinoin.

Yhteyshenkilöt:
kansainvälisten asioiden koordinaattori Leena Uski
kansainvälisten asioiden koordinaattori Sari Hyttinen

Yliopiston kahdenväliset sopimusyliopistot

Argentiina

Universidad Nacional de Quilmes

Barbados

The University of the West Indies at Cave Hill

Brasilia

Universidade de Brasília (UnB)
Universidade de São Paulo (USP)
Universidade Estadual Paulista (Unesp)
Universidade Federal de Pernambuco (UFPE)
Universidade Feevale

Chile

Universidad de La Frontera (UFRO)
Universidad Diego Portales
Pontificia Universidad Católica de Valparaíso (PUCV)

Jamaika

The University of the West Indies at Mona

ISEP

ISEP-vaihtoon voivat hakea kaikkien alojen tutkinto-opiskelijat, jotka ovat opiskelleet Tampereen yliopistossa vähintään yhden lukuvuoden. ISEP-vaihtoon voi tällä hetkellä hakea vain yhdeksi lukukaudeksi. Kliinistä lääketiedettä lukuun ottamatta kaikkien ohjelmassa mukana olevien yliopistojen edustamien tieteenalojen opiskelu on mahdollista vaihtovuoden aikana. ISEPin kautta voi hakea vaihtoon paitsi Yhdysvaltoihin, myös esimerkiksi Kanadaan, Latinalaiseen Amerikkaan, eteläiseen Afrikkaan, Etelä-Koreaan, Japaniin ja Taiwaniin.

Lue lisää ISEP-ohjelmasta

Tiedekuntien kahdenväliset sopimusyliopistot

Tarkasta aina alakohtaiset lisätiedot ja mahdolliset erityisvaatimukset tiedekuntien liikkuvuuskoordinaattoreilta!

Johtamiskorkeakoulu

Kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n omien kahdenvälisten sopimusten kautta.

Brasilia

Faculdade Ibmec
Yksityinen kauppakorkeakoulu. Vaihdossa opiskellaan kauppatieteitä. Opetuskieli pääosin portugali, mutta lukukaudessa noin 5-7 kurssia englanniksi. Lukukaudet: Undergraduate: Summer Term: beginning of February-middle July, Fall Term: beginning of August-middle December. Graduate (by quarters): Master: 1st quarter: February-May; 2nd quarter: June-September; 3rd quarter: September-December.

Faculty of Economics, Business Administration and Accounting (FEA-RP), (Universidade de São Paulo - USP)
Sijaitsee Ribeirao Pretossa, noin 300 km:n päässä Sao Paulosta. Syyslukukausi helmi-heinäkuu ja kevätlukukausi elo-joulukuu. Opetuskieli pääosin portugali, muutama kurssi englanniksi.

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Terhi Nieminen