Suomen ensimmäinen rahapelitutkimuksen dosentuuri Tampereen yliopistoon

Julkaistu 23.1.2017 - 11:48

Tampereen yliopiston rehtori on myöntänyt professori Pauliina Raennolle rahapelitutkimuksen dosentin arvon. Kyseessä on ensimmäinen tämän aihepiirin dosentuuri Suomessa.

Laaja-alaisena tutkijana ja aktiivisena keskustelijana tunnettu Raento vahvistaa Tampereen yliopiston pelitutkimuksen osaamista rahapelitutkimuksessa, jossa Tampereella on pitkä historia. Tampereen yliopistossa rahapelejä tutkitaan osana laajempaa pelikulttuurien ja pelaamisen ilmiökenttää. Viestintätieteiden tiedekunnassa toimiva pelitutkimusryhmä Game Research Lab on Suomen suurin yksittäinen pelitutkimuksen osaamiskeskittymä.

Pauliina Raento on kansainvälisesti arvostettu tutkija, joka kiinnostui rahapelitoiminnan tutkimuksesta 1990-luvulla, ensin Yhdysvalloissa ja sitten Suomessa. Häntä kiinnostavat erityisesti valtion ja rahapelaamisen suhde, kasinot, hevos- ja urheiluvedonlyönti sekä rahapelitutkimuksen monitieteinen metodologia. Hänen monipuoliseen julkaisutoimintaansa lukeutuvat toimitetut teokset Gambling in Finland (2014), Addiktioyhteiskunta (yhdessä Tuukka Tammen kanssa, 2013) ja Gambling, Space, and Time (yhdessä David G. Schwartzin kanssa, 2011).

Raento on globaalisti verkottunut rahapelitutkimuksen piirissä. Hän seuraa tiiviisti rahapeliteollisuuden kehitystä ja kasvavassa määrin myös viihdepelien tutkimusta. Hän on tieteellisen neuvoston jäsen kansainvälisessä rahapelien sääntelyn tutkimuksen keskuksessa, joka toimii Las Vegasissa Nevadan yliopiston kansainvälisen rahapelitutkimusinstituutin IGI:n alaisuudessa.

Raento toimi suomalaisten peliyhtiöiden rahoittaman Pelitoiminnan tutkimussäätiön tutkimusjohtajana vuosina 2008–2013. Tehtävässään hän kehitti Suomessa uutta tieteenalaa, koordinoi merkittävää tutkimusrahoitusta ja osallistui rahapelitutkimuksen tiedepolitiikan toteuttamiseen.

Lisätietoja:
Rahapelitutkimuksen dosentti Pauliina Raento, 040 508 6552, praento@gmail.com
Professori Frans Mäyrä, 050 336 7650, frans.mayra@uta.fi

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 23.1.2017