Ylioppilaskunta (TAMY)

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy on kaikkien Tampereen yliopistossa opiskelevien yhteinen etu- ja palvelujärjestö. Sen jäseniä ovat kaikki yliopistossa kandidaatin- ja maisterintutkintoa suorittavat opiskelijat. Jatko-opintoja suorittavien jäsenyys on vapaaehtoista. Meitä tamylaisia on yhteensä noin 11 000 kaikilla niillä paikkakunnilla, joissa Tampereen yliopisto järjestää koulutusta, eli Tampereella, Porissa ja Seinäjoella.

Kaikilla ylioppilaskunnan jäsenillä/ opiskelijoilla on yhtäläinen oikeus osallistua sen toimintaan. Osallistumalla voit vaikuttaa siihen, mitä asioita ylioppilaskunta ajaa ja mihin asioihin se keskittyy. Yleisin reitti mukaan toimintaan kulkee ainejärjestöjen ja muiden yliopistolla toimivien yhdistysten, kuten edustajistoryhmien, kautta. Tamyn piirissä toimii lähes 80 aine-, tiedekunta- ja harrastejärjestöä, jotka luovat yhteisöllisyyttä ja järjestävät tapahtumia opiskelijoille.

Yliopistolain mukaan ylioppilaskunnan tehtävänä on toimia jäsenistönsä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Tamyllakin on kolme roolia:

1. Edunvalvoja

Tamy ajaa jäsentensä etua erityisesti Tampereen yliopistossa ja Tampereen kaupungissa, mutta myös koko yhteiskunnassa. Edunvalvonta tarkoittaa laajasti mm. koulutukseen, opetukseen, asumiseen, toimeentuloon, terveydenhuoltoon, yhdenvertaisuuteen ja hyvinvointiin liittyvää vaikuttamista. Kaikessa edunvalvonnassa huomioidaan myös kansainväliset opiskelijat, ja samalla tuetaan suomalaisten opiskelijoiden kansainvälistymistä.

Tamy ei tee edunvalvontaa yksin. Järjestöt ja ylioppilaskunnan nimeämät opiskelijaedustajat varmistavat opiskelijoiden äänen kuulumisen päätöksenteossa jokaisella yliopistohallinnon tasolla. Valtakunnallista opiskelijaedunvalvontaa tekee Suomen Ylioppilaskuntien Liitto (SYL), jonka jäsen Tamykin on. Yhdessä ja erikseen ylioppilaskunnat ovat neuvotelleet kaikki opiskelijoita koskevat tukijärjestelmät ja edut.

2. Palveluntuottaja

Tamy tarjoaa jäsenilleen ja piirissään toimiville noin 80 yhdistykselle runsaasti erilaisia palveluja. Niihin kuuluvat muun muassa ylioppilaslehti Aviisi, terveydenhoito YTHS:ssä, tapahtumat, toiminta, lainattavat tavarat ja paljon muuta. Lisäksi Tamyn jäsenenä saat käyttöösi opiskelijakortin ja sen tuomat opiskelija-alennukset. Ylioppilaskunta tarjoaa opiskelijoille luottamuksella neuvontaa kaikenlaisissa kysymyksissä ja pulmatilanteissa liittyen esimerkiksi opintoasioihin, toimeentuloon tai häirintätilanteisiin. Lisätietoja palveluista osoitteesta tamy.fi/jasenpalvelut

Tamyn toimistolla työskentelee ylioppilaskunnan hallituksen lisäksi joukko asiantuntevia työntekijöitä. Asiantuntijat ovat oman alansa ammattilaisia ja opastavat erilaisissa asioissa sekä tekevät paljon taustatyötä, jotta opiskelija voisi kokonaisvaltaisesti hyvin – myös huomenna. Asiantuntijoihin voi olla yhteydessä milloin tahansa. Kaikki Tamyn työntekijöiden ja hallituslaisten toimenkuvat sekä yhteystiedot löytyvät osoitteesta tamy.fi/yhteystiedot.

3. Yhteiskunnallinen vaikuttaja

Tamy pyrkii tekemään opiskelijoille parempaa huomista esimerkiksi opintotukeen, terveydenhuoltoon ja maksuttomaan koulutukseen vaikuttamalla. Lisäksi se tarjoaa jäsenilleen lukuisia mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun, harjoittaa

kansainvälistä toimintaa ja käyttää itse yhteiskunnallisia puheenvuoroja esimerkiksi kehitysyhteistyön, yhdenvertaisuuden ja ympäristöasioiden puolesta. Tamy toimii aktiivisesti Tampereen korkeakoulujen opiskelija- ja ylioppilaskuntien kunnallispoliittisessa yhteistyöelimessä ja pyrkii tätä kautta tekemään Tampereesta entistä parempaa kaupunkia opiskelijoille.

Yhteystiedot

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy Yliopistonkatu 60 A, 2. Krs

Palvelutoimisto avoinna klo 9–11 ja 12–16 (touko–heinäkuu klo 8–11 ja 12–14)

P. 044 3610 210

www.tamy.fi