Opinnoista tiedottaminen

Kaikesta tiedotetaan OTP:llä!

Kandidaatti-, maisteriopiskelijat ja LL-opiskelijat

Opiskelijan työpöytä

Saat tietoa opiskeluun liittyvistä ajankohtaisista asioista Opiskelijan työpöydältä Tiedotteet-osiosta. Tätä viestintäkanavaa käyttää mm. oma tiedekuntasi ja tutkinto-ohjelmasi, kirjasto, kielikeskus, kansainvälisen koulutuksen keskus ja aktuaarinkanslia.

Lääketieteen lisensiaatin tutkinto-ohjelman opiskelijoille tiedotetaan Opiskelijan työpöydän kautta vuosikurssikohtaisesti. LL-opiskelijan pitää itse huolehtia oman vuosikurssinsa tiedotteiden tilaamisesta työpöydän kohdasta Tiedotteet.

Suuri osa Opiskelijan työpöydän viestinnästä tulee sinulle automaattisesti sen perusteella, että olet opiskelija Tampereen yliopistossa. Opiskelijan työpöydän tiedotteet saat myös student.uta.fi-sähköpostiisi. Voit myös tilata työpöydällä itsellesi sen tutkinto-ohjelman tiedotteet, jonka opintoja luet valinnaisina opintoina.

Intra

Opiskelijoiden kannattaa tutustua myös yliopiston intraan, joka kokoaa sisäisen informaation ja ajankohtaisviestit yhteen paikkaan helposti löydettäviksi. Intran käyttäjiä ovat yliopiston läsnäolevat opiskelijat, opettajat, tutkijat ja hallintohenkilökunta. Intran käyttämiseen tarvitaan yliopiston peruspalvelutunnus.

Moodle

Yksittäisillä jaksoilla on omia Moodle-alueita, joilla julkaistaan jakson viikko-ohjelma ja kyseiseen jakson suorittamiseen liittyviä opetus- ja tiedotusmateriaaleja. Jaksojen viikko-ohjelmaan tulleista muutoksista tiedotetaan jakson Moodle alueella.

Sähköpostilistat

Yliopistolla on vielä jonkin verran käytössä sähköpostilistoja opiskeluasioista viestimiseen, mutta suunta on kuitenkin se, että opiskelun ajankohtaisviestintä on Opiskelijan työpöydällä.

Muuta

Yksikön ja yliopiston tiedotuskanavien lisäksi opiskelijan kannattaa tutustua Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan (TAMY), sekä omien opintojensa kannalta tärkeimpien opiskelijajärjestöjen tiedotuskanaviin.

Tohtoriopiskelijat

Opiskelijan työpöytä

Saat tietoa opiskeluun liittyvistä ajankohtaisista asioista Opiskelijan työpöydältä Tiedotteet-osiosta. Tätä viestintäkanavaa käyttää mm. tutkijakoulu, kirjasto, kielikeskus, kansainvälisen koulutuksen keskus ja aktuaarinkanslia.

Suuri osa Opiskelijan työpöydän viestinnästä tulee sinulle automaattisesti sen perusteella, että olet opiskelija Tampereen yliopistossa. Opiskelijan työpöydän tiedotteet lähetetään myös student.uta.fi-sähköpostiisi.

Intra

Opiskelijoiden kannattaa tutustua myös yliopiston intraan, joka kokoaa sisäisen informaation ja ajankohtaisviestit yhteen paikkaan helposti löydettäviksi. Intran käyttäjiä ovat yliopiston läsnäolevat opiskelijat, opettajat, tutkijat ja hallintohenkilökunta. Intran käyttämiseen tarvitaan yliopiston peruspalvelutunnus.

Moodle

Yksittäisillä jaksoilla on omia Moodle-alueita, joilla julkaistaan jakson viikko-ohjelma ja kyseiseen jakson suorittamiseen liittyviä opetus- ja tiedotusmateriaaleja. Jaksojen viikko-ohjelmaan tulleista muutoksista tiedotetaan jakson Moodle alueella.

Sähköpostilistat

Erityisesti tohtoriopinnoissa on tiedottamiseen vielä käytössä myös sähköpostilistoja. Sähköpostilistoja on tiedekunnilla ja osalla tohtoriohjelmista ja osaan näistä listoista sinut liitetään automaattisesti, toisille sinun täytyy liittyä itse. Lisätietoja saat toistaiseksi tiedekuntasi tohtoriopinnoista vastaavilta hallintohenkilöiltä.

Tohtorikoulutuksessa käytössä olevat sähköpostilistat kootaan myöhemmin opiskelun oppaaseen.

Avoimen yliopiston opiskelijat

Avoimen yliopiston opiskelijoille tiedottavat kunkin tiedekunnan koulutussuunnittelijat yleisistä opintoihin liittyvistä asioista opintojen alkaessa. Tätä varten sisun ei tarvitse liittyä erikseen sähköpostilistalle, vaan sinulle tiedotetaan sen perusteella, että sinut on hyväksytty opiskelemaan avoimen opintoja.

Opiskelijan työpöytä ei valitettavasti toistaiseksi ole käytössä avoimen yliopiston opiskelijoille.