Opiskelijasähköposti

Yliopisto tarjoaa sinulle sähköpostiosoitteen, joka on muotoa sukunimi.etunimi.x@student.uta.fi Tämä on sinun opintoihisi liittyvä, virallinen sähköpostiosoitteesi - käytä tätä!

Yliopisto lähettää tähän osoitteeseen opintoihisi liittyvät viestit, kuten

  • kursseihin ja opintojen ohjaukseen liittyvät viestit,
  • sähköisen tenttipalvelun tulokset ja
  • yleiset opiskelun ajankohtaistiedotteet Opiskelijan työpöydältä.

On tärkeää, että käytät tätä osoitetta opintoihisi liittyvissä asioissa, jotta vastaanottaja voi varmistua henkilöllisyydestäsi. Kyse on siis tietoturvaasi koskevasta asiasta, joka yliopiston henkilökunnalla on velvollisuus varmistaa.

Yliopiston osoitteeseen tulevat sähköpostit voi uudelleenohjata toiseen palveluun.

Office 365 on palvelukokonaisuus, joka sisältää sähköpostin lisäksi laajan valikoiman työkaluja, kuten kalenterin, tallennustilaa pilvipalvelussa sekä sovelluksia yhteiskirjoittamiseen ja vuorovaikutuksen tueksi.

Office 365-sähköpostia voit käyttää selaimen kautta (Office 365 webmail) tai erillisellä tietokoneen tai puhelimen sähköpostiohjelmalla. Internetselaimen kautta pääset sähköpostiisi miltä tahansa laitteelta ja pystyt myös hallinnoimaan monia tilisi asetuksia laajemmin kuin erillissovelluksessa. Palvelussa sähköpostitilisi on peruspalvelutunnus@student.uta.fi tai peruspalvelutunnus@staff.uta.fi. Sähköpostissa sinulla on 50 GB tallennustilaa ja haittaohjelmasuojaus.

Tarkemmat ohjeet sähköpostin käyttöön löydät: