Onko sinulla aiempia opintoja?

Onko sinulla aiempia opintoja, jotka haluat osaksi yliopisto-opintoja ja tutkintoasi? Selvitä aiemmissa opinnoissa hankkimasi osaamisen suhde TaY:n opintoihin, niin tiedät mistä kohtaa sinun kannattaa opintosi aloittaa. Kertaalleen suoritettuja opintoja ei kannata tehdä uudelleen.

Aiempi osaaminen ja opinnot voidaan hyväksilukea osaksi tutkintoa tai ne voidaan huomioida muulla tavoin. Alle on koottu lisätietoja kohderyhmittäin. Opintojen hyväksilukemista koskevat säännöt, ohjeet ja rajoitukset on koottu opiskelun oppaan perustietoa- ja opintojen aikana –osioihin.

Lue ohjeet, toimi niiden mukaisesti ja ole tarvittaessa yhteydessä. 

Kandidaatti- ja maisteriopiskelijat sekä LL-opiskelijat

Opintojen aloittaminen ja suunnittelu on helpompaa, kun tiedät mitkä tutkintoosi kuuluvista opinnoista olet jo suorittanut. Aiempien opintojen tilanne kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen aloittamista. Selvityksiä tehdään pääsääntöisesti vain opiskelupaikan jo saaneille.

Jos aloitat pelkkää maisterin tutkintoa, hakuvaiheessa ilmoittamasi opinnot on huomioitu jo valmiiksi ja niiden perusteella on määritelty mahdolliset täydentävät opinnot. Jos tutkinnon opintoihin kuuluu sinulle tuttuja sisältöjä, selvitä saisiko ne luettua hyväksi.

TaY:n avoimina yliopisto-opintoina suoritetut opinnot ovat opintosuoritusrekisterissä valmiina.

Lisätiedot ja ohjeet opintojen hyväksilukemisesta .

Tohtoriopiskelija

Sovi aiempien opintojen soveltuvuudesta tohtoriopintoihin ohjaajasi kanssa. Tieto kootaan henkilökohtaiseen opinto- ja ohjaussuunnitelmaan.

Lisätiedot ja ohjeet opintojen hyväksilukemisesta.

Avoimen yliopiston opiskelija

Huomioi aiemmat opinnot, kun suunnittelet opintoja. Mikäli jatkat aiempia opintoja tai täydennät jotakin tiettyä opintokokonaisuutta, on tärkeää selvittää puuttuvien opintojen tilanne suhteessa tavoitteisiisi.

Katso myös Muualla suoritettujen opintojen hyväksilukeminen.

Saapuva vaihto-opiskelija

Varmista omasta oppilaitoksestasi, että TaY:ssa suorittamasi opinnot sopivat tutkintoosi ja tavoitteisiisi ennen hakeutumista opintoihin. Oma oppilaitoksesi ohjeistaa myös opintojen siirtämisestä ja sisällyttämisestä tutkintoon.

Vieraileva opiskelija (JOO, T3)

Varmista omasta oppilaitoksestasi, että TaY:ssa suorittamasi opinnot sopivat tutkintoosi ja tavoitteisiisi ennen hakeutumista opintoihin. Oma oppilaitoksesi ohjeistaa myös opintojen siirtämisestä ja sisällyttämisestä tutkintoon.

Muut opiskelijat

Alumni-, täydennyskoulutus- ja akateemisten moduulien opiskelija.

Aiemmat opintosi huomioidaan jo haku- tai valintavaiheessa. Tarvittaessa voit olla yhteydessä oman koulutuksesi yhteyshenkilöihin.

Myös kelpoisuus- ja pätevöitymisopintoihin hakeutuvien aiemmat opinnot huomioidaan haku- ja valintavaiheessa valintaperusteiden mukaisesti.