Kurssi-ilmoittautuminen

HUOM!  Ilmoittautuaksesi kursseille NettiOpsussa sinun täytyy olla yliopiston läsnäoleva opiskelija. (ks. Lukuvuosi-ilmoittautuminen)

Tämän sivun ohjeet koskevat opetusohjelman kautta tehtävää ja NettiOpsun avulla toteutettua kurssi-ilmoittautumista. Kaikki tiedekunnat eivät käytä NettiOpsun kurssi-ilmoittautumista kaikilla kursseillaan. Esimerkiksi lääketieteessä ilmoittaudutaan vain pieneen osaan opetuksesta. Kursseilla voi olla NettiOpsu-ilmoittautumisen lisäksi myös muita ilmoittautumiseen liittyviä käytäntöjä. Tarkista kurssin ilmoittautumistiedot aina opetusohjelmasta. Tarkista opetusohjelmasta myös kurssien ilmoittautumisajat hyvissä ajoin ennen opetuksen alkamista.

Kieliopintojen osalta tutustu käytäntöihin kielikeskuksen petusohjelmassa.

Ristiinopiskelussa noudatetaan kohdekorkeakoulun ilmoittautumisohjeita ja -aikatauluja.

Avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijat ilmoittautuvat/hakeutuvat kursseille omassa järjestelmässään (ks. avoimen yliopisto-opetuksen Opiskelijaksi-sivu). Avoimen yliopisto-opetuksen tarjonnassa olevat kurssit näkyvät Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijalle samalla tavalla kuin muutkin kurssit ja tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen tapahtuu opetusohjelman kautta normaaliin tapaan.

Ilmoittautumisen vaiheet

  1. Hae opetusohjelmasta kurssin tiedot. Paina Ilmoittautuminen-kohdassa olevaa Ilmoittaudu NettiOpsussa-painiketta.
  2. Kirjaudu NettiOpsuun peruspalvelutunnuksellasi.
  3. Tarkista vielä, että olet ilmoittautumassa oikealle kurssille tai oikeaan ryhmään. Lisätietokentässä on mahdollista jättää tietoja kurssin opettajalle tai vastata opettajan esittämään kysymykseen. Jatka klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.
  4. Tulet sivulle, jolla sanotaan: Ilmoittautumisesi on vastaanotettu. Tieto valinnasta tulee näkyviin NettiOpsuun Omat ilmoittautumiset-välilehdelle, kun ilmoittautumisaika on päättynyt ja kurssin osanottajat on valittu. Saat tiedon kurssille valinnasta myös Opiskelijan työpöydän Ilmoitukset -osioon ja valitsemistasi asetuksista riippuen ilmoituksen sähköpostiin. Tämän lisäksi käynnissä olevat ja tulevat kurssit, joille olet ilmoittautunut NettiOpsun kautta, näkyvät Opiskelijan työpöydän "Opintoni nyt" -näkymässä.

Omien ilmoittautumisten tarkistaminen ja peruminen

Mikäli kurssille hyväksytty opiskelija ei osallistu opetukseen, hänen tulee annettuun päivämäärään mennessä ennen kurssin alkua perua ilmoittautumisensa, jotta tilalle voidaan valita toinen opiskelija. Mikäli opiskelija ei osallistu opetukseen eikä peru kurssipaikkaansa tai keskeyttää kurssin, hänen opintosuorituksensa arvioidaan arvosanalla hylätty.

Ilmoittautumisen voi perua jo saman tien, kun olet saanut ilmoituksen Ilmoittautumisesi on vastaanotettu. Omat kurssi-ilmoittautumisesi näet NettiOpsussa kohdassa Kurssit: Ilmoittautumiset. Ilmoittautumisen voi perua painamalla kyseisellä sivulla nappia Peru kurssi-ilmoittautuminen. Huomaa, että ilmoittautumisen voi perua vain ilmoittautumisaikana. Muista ilmoittaa välittömästi kurssin opettajalle sähköpostitse, jos et osallistukaan kurssille, jolle sinut on hyväksytty.

 

Lääketieteen lisensiaatin tutkinto-ohjelman opiskelijoille

Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnan toteuttamiin lääketieteen lisensiaatin tutkinnon opintoihin ei ilmoittauduta. Opetuskoordinaattori tiedottaa lääketieteen opiskelijoita vuosikurssikohtaisesti valinnaisten opintojen tarjonnasta ja ilmoittautumismenettelyistä.