Tentti-ilmoittautumisen ohjeet

HUOM! Tentteihin ilmoittautuminen edellyttää, että olet läsnäoleva opiskelija. Ilmoittautuminen yliopistoon tapahtuu maksamalla ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Tiedon välittyminen NettiOpsuun kestää 2-5 päivää (ks. yliopiston ilmoittautumisohjeet). Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijalla pitää olla voimassaoleva opiskeluoikeus ennen tenttiin ilmoittautumista.

Tentti-ilmoittautuminen NettiOpsussa/NettiRekassa

Sähköinen tentti-ilmoittautuminen ei ole käytössä kaikissa tutkinto-ohjelmissa. Sähköistä tentti-ilmoittautumista käyttävät tiedekunnat tai oppiaineet näkyvät NettiOpsun/NettiRekan kohdassa Tentit. NettiOpsun/NettiRekan kautta ilmoittaudutaan yleisinä tenttipäivinä pidettäviin tentteihin.

Sähköisesti suoritettaviin tentteihin ilmoittaudutaan sähköisessä tenttipalvelussa Tenttiksessä! (ks. sähköisten tenttien varaamisohjeet).

Tiedekuntakohtaiseen listaan pääset NettiOpsun/NettiRekan kohdasta Tentit -> Ilmoittautuminen. Kunkin tiedekunnan tentit ovat tutkinto-ohjelmien otsikoiden alla opintojakson koodin mukaisessa aakkosjärjestyksessä.  Päivitysajojen vuoksi tenttilistojen näkymisessä voi olla öisin lyhyitä taukoja.

Ilmoittautumisen vaiheet

  1. Kirjaudu NettiOpsuun/NettiRekkaan
  2. Siirry kohtaan Tentit -> Ilmoittautuminen ja valitse tiedekunta, jonka tenttiin aiot ilmoittautua. NettiRekassa pitää valita myös paikkakunta, johon sinulla on opinto-oikeus.
  3. Etsi tutkinto-ohjelman tai oppiaineen nimen alta tentittävä opintojakso ja valitse opintojakson edessä olevaa plus-merkkiä tai opintojakson nimeä, jolloin saat näkyviin tenttiä koskevat tarkemmat tiedot (opintojakson koodin ja nimen, opettajan, tenttipäivän ja -ajan, ilmoittautumisajan sekä huomautukset). Tarkista ilmoittautuessasi, että tentti on varmasti oikea (ml. lisätiedossa mahdollisesti mainittu kohderyhmä).
  4. Valitse Ilmoittautumiseen. Jos kyseessä on sellainen kirjatentti, jossa on vaihtoehtoisia kirjoja, näytölle avautuu ikkuna, johon kirjoitetaan tentittävät teokset. Luentotentin kohdalla kirjallisuutta ei kysytä. Erikoissopimuksista (esim. edeltävät opinnot, osasuoritukset jne.) on mainittava aina Erikoissopimukset-kentässä, ja niistä on sovittava etukäteen tentaattorin kanssa. NettiRekassa myös poikkeavasta tenttipaikasta on sovittava etukäteen opintosihteerin kanssa.
  5. Täytä kentät ja valitse Ilmoittaudu. Jos ilmoittautumisesi lähtee eteenpäin, näet tekstin "Ilmoittautumisesi tenttiin XXX on vastaanotettu."

Ilmoittautumisaika päättyy aina 7 vuorokautta ennen tenttiä, mutta kesätenteissä jo 14 vuorokautta ennen tenttiä - kesätenteissä tähänkin saattaa olla poikkeuksia. (Ks. tarkemmin kesätenttien ohjeista, linkki ?). Kun ilmoittautumisaika on umpeutunut, tenttiin ei voi enää ilmoittautua, eikä tentti-ilmoittautumista voi enää perua!

Omat ilmoittautumiset

Kohdassa Tentit -> Omat ilmoittautumiset pääset tarkastelemaan ja päivittämään ilmoittautumistasi, kunkin tentin ilmoittautumisajan päättymiseen saakka.

Tentti-ilmoittautumisen peruminen

Tenttien peruminen onnistuu kohdassa Tentit -> Omat ilmoittautumiset. Näytöllä näkyvät kaikki ne tentit, joihin olet ilmoittautunut. Valitse opintojakso, jonka tentin olet perumassa ja paina Peru ilmoittautuminen.

Tentin peruminen onnistuu ainoastaan tentin ilmoittautumisaikana eli peruminen on tehtävä viimeistään 7 vuorokautta ennen tenttiä.