Kesäopinnot

Kesällä voit tenttiä opintoja aivan samaan tapaan kuin lukukausien aikana. Jos haluat tenttimisen sijaan kirjoittaa mieluummin esseen, katso ensin opinto-oppaasta, mitkä ovat opintojakson vaihtoehtoiset suoritustavat. Jos jakson voi suorittaa esseellä, sovi siitä opettajan kanssa. Kesäopintoihin voi hakea opintotukea, jos suoritat tutkintoa.

Kesällä järjestetään myös Tampere Summer School. Tarjolla on englanninkielisiä, opetussuunnitelman mukaisia kursseja useilta eri aloilta. Tampereen yliopiston läsnäolevat opiskelijat voivat osallistua Summer School -kursseille maksutta.

Sähköisesti suoritettavat tentit

Suuri osa kesäajan tenteistä on sähköisiä tenttejä (ks. Sähköinen tenttipalvelu). Sähköisesti tentittävät opintojaksot näkyvät sivulla Mitä voi tenttiä?. Kesällä suoritettavia tenttejä päivitetään listalle toukokuun kuluessa.

Kunkin tentin kohdalla näkyy listalla aikaväli, jona tentti on varattavissa. Jos et löydä sivulta etsimääsi jaksoa, käänny opetuksen järjestävän tiedekunnan puoleen!

Perinteiset eli kynä ja paperi - tentit

Kaikki tentit eivät sovellu tentittäväksi sähköisen järjestelmän avulla. Tiedekunnat järjestävät harkintansa mukaan kesän aikana myös perinteisiä tenttejä. Näistä tenteistä tiedot löytyvät joko NettiOpsusta/NettiRekasta, jos tiedekunta käyttää sähköistä tentti-ilmoittautumista.

Kesätenttijän muistilista

  1. Tentin peruminen. Tee mahdolliset peruutukset aina hyvissä ajoin, jotta paikat vapautuvat muiden opiskelijoiden käyttöön! Varauksen voit perua sähköisessä tenttipalvelussa ennen tenttiajankohtaa. NettiOpsun kautta tenttiin osallistumisen voi perua 7 päivää ennen tenttiajankohtaa.
  2. Varmista kulkukorttisi toimivuus. Kesäaikana klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin yliopistolla ei ole vahtimestaripalveluja, joten varmista kulkukorttisi toimivuus hyvissä ajoin ennen tenttiä. Kulkuoikeuksia ladataan kortteihin IT-helpdeskissä, Päätalo E246 ja Arvo E106.
  3. Elokuun loppu on ruuhkainen sähköisessä tenttipalvelussa. Ota huomioon, että elokuun viimeiset viikot ovat ruuhkaisia. Kesätentit kannattaa suorittaa hyvissä ajoin, sillä viimeisillä viikoilla voi olla vaikea saada vapaata tenttiaikaa.
  4. Tenttitulokset. Kesäaikana tenttitulosten saaminen voi kestää kauemmin kuin muulloin. Huomioida kannattaa myös, että vaikka saat sähköisen tentin arvioinnin sähköpostiisi, opintosuoritus ei välttämättä tule heti näkyviin Opiskelijan työpöydälle/NettiRekkaan. Suoritus kirjataan sinne erikseen opetusta antaneessa tiedekunnassa.
  5. Opintotuki. Kesäajan opintotuesta saat tietoa Kelalta.