Kurssikirjat ja tietoaineistot

Tampereen yliopiston kirjaston kokoelmat

Opintovaatimuksissa olevat kurssikirjat löytyvät Linna- ja Arvo-kirjastoista. Kurssikirjat hankitaan myös e-kirjana, mikäli sellainen on saatavilla. Sekä painetut kirjat että e-kirjat löydät Tamcatista. Etäkäytössä kirjaudu Tamcatiin omilla peruspalvelutunnuksillasi saadaksesi e-kirjat auki. Voit tutustua myös e-kirjojen käyttöoppaaseen.

Kurssikirjojen lisäksi kirjastossa on tietoaineistoja, eli opiskelulle ja tutkimukselle keskeisiä painettuja ja elektronisia aineistoja, e-lehtiä, e-kirjoja, tietokantoja ja elektronisia hakuteoksia. Näitä voit hyödyntää kirjallisissa töissäsi lähdeaineistona. Lähteiden hallintaan ja viittaamisen apuvälineeksesi yliopiston kirjasto on hankkinut RefWorks-ohjelman.

Muiden kirjastojen hyödyntäminen

Voit hyödyntää myös muita alueen kirjastoja kuten Tampereen kaupunginkirjastoa tai Pirkanmaan alueen muita korkeakoulukirjastoja asioimalla niissä itse.

Muualla Suomessa asuvien kannattaa muistaa myös lähikuntien ja -kaupunkien kirjastot lähikirjastoineen. Jos kirja ei kuulu kotipaikkakuntasi kirjastojen kokoelmiin, voit tarkistaa mahdollisuuden tilata sen lähimmän kirjaston kautta kaukopalveluna. Kaukolainan saanti voi kestää useita viikkoja. Kaukopalvelu on maksullista.

Myös muiden yliopistojen kirjastoja voit hyödyntää. Kirjastot.fi – sivustolta löytyy tietoa Suomen kaikista kirjastoista.

Seinäjoen ja Porin yliopistokeskusten opiskelijat voivat hyödyntää Tampereen yliopiston kirjaston lisäksi myös Seinäjoen korkeakoulukirjastoa ja Porin tiedekirjastoa.