Pohjois-Amerikka

 

 

Pohjois-Amerikkaan voit hakea vaihtoon yliopistoihin tai muihin korkeakouluihin, joiden kanssa Tampereen yliopistolla on kahdenvälinen yhteistyösopimus. ISEP-vaihto-ohjelma tarjoaa mahdollisuuden ulkomaiseen opintojaksoon muutamille opiskelijoille. Pohjois-Amerikkaan voit lisäksi hakea vaihtoon north2north-ohjelman kautta ja Kanadan ranskankieliseen provinssiin Quebeciin BCI-ohjelman kautta. Myös joillakin tiedekunnilla on omia kahdenvälisiä vaihtokohteita Pohjois-Amerikassa.

Pohjois-Amerikan kahdenvälisiin vaihtokohteisiin ja ISEP-ohjelmaan valitaan opiskelijoita myös varasijoille.

Yliopiston kahdenväliset sopimusyliopistot

Kanada

Carleton University, Ottawa

Yhdysvallat

University of Oregon, Eugene
University of Texas at Austin
Virginia Polytechnic Institute and State University, Blacksburg

BCI-ohjelma

BCI-vaihtojakso kestää yhden tai kaksi lukukautta. Sinun ei tarvitse maksaa lukukausimaksuja vaihtokohteessa, mutta vastaat itse asumis- ja elinkustannuksista samoin kuin vaihtoon liittyvistä mahdollisista lisämaksuista. Vastaanottava yliopisto voi esimerkiksi laskuttaa sinulta sairausvakuutus-, kielikurssi-, ekskursio-, laboratorio- ja hallintokuluja.

BCI-vaihtoon hakiessasi sinulta edellytetään hyvää kohdeyliopiston kielen taitoa, jonka osoitat jo hakuvaiheessa vastaanottavan yliopiston vaatimusten mukaisesti.

Lue lisää BCI-ohjelmasta

BCI-vaihtokohteet lukuvuonna 2017–2018

Université Laval
École Polytechnique de Montréal
Université de Sherbrooke
Université du Québec à Montréal
Université du Québec à Trois-Rivières
Université du Québec à Rimouski
Université du Québec en Outaouais
Université du Québec en Abitibi-Témiscamingue
École nationale d'administration publique
École de technologie supérieure
Bishop's University

Yliopiston BCI-yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Leena Uski

ISEP

ISEP-vaihtoon voivat hakea kaikkien alojen tutkinto-opiskelijat, jotka ovat opiskelleet Tampereen yliopistossa vähintään yhden lukuvuoden. ISEP-vaihtoon voi tällä hetkellä hakea vain yhdeksi lukukaudeksi. Kliinistä lääketiedettä lukuun ottamatta kaikkien ohjelmassa mukana olevien yliopistojen edustamien tieteenalojen opiskelu on mahdollista vaihtovuoden aikana. ISEPin kautta voi hakea vaihtoon paitsi Yhdysvaltoihin, myös esimerkiksi Kanadaan, Latinalaiseen Amerikkaan, eteläiseen Afrikkaan, Etelä-Koreaan, Japaniin ja Taiwaniin.

Lue lisää ISEP-ohjelmasta

north2north

north2north-ohjelma tukee opiskelijoiden liikkuvuutta Pohjois-Amerikassa, Venäjällä ja Pohjoismaissa. Hakukohteet varmistuvat maalis-huhtikuussa. north2north –ohjelma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden perehtyä omakohtaisesti pohjoisten alueiden eri osiin ja jakaa kokemuksiaan muiden opiskelijoiden kanssa antamalla mahdollisuuden opiskella jossain toisessa Arktisen yliopiston jäsenyliopistossa.

Lue lisää north2north-ohjelmasta

Tiedekuntien kahdenväliset sopimusyliopistot

Johtamiskorkeakoulu

Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma

Yhdysvallat
University of Nebraska at Kearney,  College of Business and Technology

Kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n oman kahdenvälisen sopimuksen kautta. Opiskelualana ovat kauppatieteet kanditasolla. Vaihtopaikat ovat ensisijaisesti tarkoitettu kanditason opiskelijoille. Lukukausimaksua ei ole, mutta mutta opiskelija maksaa itse asumisen, elämisen ja lennot. Yliopistolta voi hakea matka-apurahaa. Kampuksella on myös hyvät urheilumahdollisuudet (esim. jalka-, lento-, kori, sulkapalloa, kuntosaleja, kiipeilyseinä, uima-allas jne.) Kearneyn kaupunki.

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Terhi Nieminen

Yhteiskuntatieteellisen koulutusalan kahdenväliset sopimusyliopistot

Politiikan tutkimuksen opiskelijat voivat hakea Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden opiskelijoille tarkoitettuja kahdenvälisiä vaihtopaikkoja Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Näitä vaihtopaikkoja hallinnoidaan yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa.

Kanada
University of Victoria, Victoria (BC)

Yhdysvallat
North Park University, Chicago

Yhteyshenkilö: opintokoordinaattori Anna Wansén-Kaseva

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Kanada

University of Victoria, British Columbia

Victoriaan voi lähteä vaihtoon lukuvuodeksi tai lukukaudeksi. Yliopisto avustaa asunnon hankinnassa. Kursseja voi valita kolmesta tiedekunnasta vapaasti: Faculty of Science, Faculty of Social Sciences ja Faculty of Humanities. Sen lisäksi rajoitettu määrä kursseja voi olla tarjolla tiedekunnassa Faculty of Fine Arts. Tätä vaihtoa varten voi hakea Tampereen yliopiston matka-apurahaa. Lisätietoa apurahan hakemisesta opintokoordinaattorilta.

Yliopiston kotisivut

University of Manitoba, Winnipeg

Manitoban yliopistoon voi lähteä yksi sosiaalityön opiskelija vuosittain ja tarkoitus on vaihdon aikana keskittyä graduntekoon. Manitoban-vaihtoa varten voi hakea Tampereen yliopiston matka-apurahaa. Lisätietoa apurahan hakemisesta opintokoordinaattorilta. Lisätietoja tästä vaihtokohteesta antaa myös Anna Metteri, etunimi.sukunimi@uta.fi.

Yliopiston kotisivut

Yhdysvallat

North Park University, Chicago

North Parkiin (NPU) on kaksi paikkaa yhteiskuntatieteiden opiskelijoille. Kursseja voi valita vapaasti eri tiedekunnista. Vuokra tulee maksaa kertamaksulla. Keväästä 2016 alkaen kaikkien North Parkiin menevien vaihto-opiskelijoiden tulee ottaa NPU:n tarjoama, opiskelijaviisumin vaatimukset kattava sairausvakuutus. Kaikki vaihto-opiskelijat suorittavat ESL-kielitestin (English as a Second Language) saavuttuaan North Parkiin. Tätä vaihtoa varten voi hakea Tampereen yliopiston matka-apurahaa.

Yliopiston kotisivut