Aasian vaihtokohteet

Aasiaan voit hakea vaihtoon yliopistoihin tai muihin korkeakouluihin, joiden kanssa Tampereen yliopistolla on kahdenvälinen yhteistyösopimus. Myös useilla tiedekunnilla on omia kahdenvälisiä vaihtokohteita Aasiassa. Lisäksi ISEP-vaihto-ohjelma tarjoaa mahdollisuuden ulkomaiseen opintojaksoon muutamille opiskelijoille. Intiaa lukuun ottamatta kaikki kahdenväliset sopimusyliopistot sijaitsevat Itä-Aasiassa (Kiina, Hongkong, Taiwan, Japani, Etelä-Korea). Lisäksi yliopiston kautta voi hakea Fudanin yliopiston pohjoismaisen keskuksen järjestämille kesäkursseille Shanghaihin ja Intian pohjoismaisen keskuksen järjestämille kursseille eri puolille Intiaa.

Toimintakulttuuri Aasiassa poikkeaa paljon pohjoismaisesta. Sinne lähtiessäsi sinun on pystyttävä toimimaan hyvin itsenäisesti ja varauduttava hankkimaan opiskeluun ja elämiseen tarvittavia tietoja paikallisin keinoin. Hyvien tapojen mukaista käyttäytymistä pidetään itsestään selvyytenä korkeakouluissa, joten käytöstavoista kannattaa ottaa selvää heti vaihtojakson alussa tai jo ennen vaihtoon lähtöä.

Eritoten Itä-Aasiassa paikallisen kielen osaamisen merkitys korostuu, mutta useimmissa vaihtokohteissa on tarjolla kielikurssien lisäksi myös englanninkielistä opetusta.

Yliopiston kahdenväliset sopimusyliopistot

Etelä-Korea

Ajou University, Suwon
Hankuk University of Foreign Studies (HUFS), Soul ja Yongin
Kookmin University, Soul
Sogang University, Soul
Sookmyung Women’s University, Soul
Sungkyunkwan University (SKKU), Soul ja Suwon

Intia

Tata Institute of Social Sciences (TISS), Mumbai

Japani

Akita International University (AIU)
Daito Bunka University, Tokio
Doshisha University, Kioto
Fukuoka University
Ochanomizu University, Tokio

Kiina

Beijing Foreign Studies University (BFSU)
Beijing Normal University (BNU)
Beijing University of Technology (BJUT)
Central China Normal University (CCNU), Wuhan
China University of Political Science and Law (CUPL), Peking
Communication University of China, Nanjing (CUCN)
Communication University of China, Peking (CUC)
Fudan University, Shanghai
Guangdong University of Foreign Studies (GDUFS)
Jinan University, Guangzhou
Peking University (PKU)
Renmin University of China (RUC), Peking
Shanghai Normal University (SHNU)
Sichuan University (SCU)
The Chinese University of Hong Kong (CUHK)
The Education University of Hong Kong (EdUHK)
Tongji University, Shanghai
Wuhan University (WHU)

Taiwan

National Taiwan Normal University (NTNU), Taipei
National Chengchi University (NCCU), Taipei
National Taiwan University of Science and Technology (NTUST), Taipei

 

Kesäkurssit ja tutkijavierailut

Nordic Centre at Fudan University, Shanghai: kesäkurssit ja tutkijavierailut

Tampereen yliopisto on liittynyt vuonna 2001 kiinalais-pohjoismaiseen Shanghaissa sijaitsevaan yhteistyökonsortioon Nordic Centre at Fudan University. Konsortiossa on Fudan-yliopiston lisäksi mukana yhteensä 23 yliopistoa kaikista pohjoismaista ja ulkojäsenenä Kööpenhaminan yliopistossa sijaitseva Nordic Institute of Asian Studies (NIAS). Keskus on avattu vuonna 1995. Sen toimintaan kuuluu tutkimusyhteistyötä eri aloilla, kursseja sekä kiinalaisille että pohjoismaisille opiskelijoille ja yhteistyötä Shanghaissa sijaitsevien pohjoismaisten edustustojen ja yritysten kanssa.

Pohjoismaisen keskuksen (NC Fudan) kesäkurssit

Nordic Centre at Fudan University, Shanghai, tarjoaa jäsenyliopistojensa opiskelijoille haettavaksi yhteensä kolme opiskelupaikkaa kaksi viikkoa kestäville kesäkursseille Doing Business in China ja Chinese Politics and Society. Doing Business in China on tarkoitettu maisteritason opiskelijoille ja Chinese Politics and Society kandi- ja maisteritason opiskelijoille. Opetuskielenä on englanti, eikä kiinan kielen taitoa edellytetä. Kurssimaksu on noin 800 juania (n. 110 €), ja opiskelijat vastaavat itse asumis- sekä elinkustannuksistaan. Edullisin tapa majoittua on jaettu huone asuntolahotellissa, noin 150 juania yöltä henkeä kohti.

Lisätietoja Fudan-yliopistossa toimivasta pohjoismaisesta keskuksesta löytyy Nordic Centre at Fudan University -kotisivuilta. Kesäkurssille voivat hakea kaikkien alojen opiskelijat, jotka ovat suorittaneet vähintään yhden lukuvuoden opinnot Tampereen yliopistossa (kuluvan lukuvuoden loppuun mennessä). Lopullinen päätös opiskelupaikoista tehdään NC Fudanissa.

Muut Fudanin yliopiston pohjoismaisessa keskuksessa pidetyt kurssit

Joinakin vuosina NC Fudanissa järjestetään lyhyitä kursseja myös kesäajan ulkopuolella. Kursseja on järjestetty muun muassa Kiinan politiikasta ja liike-elämästä. Mahdollisesta hausta ja kurssimaksuista ilmoitetaan normaalien vaihtohakuaikojen ulkopuolella.

Tutkijavierailut Fudan-yliopistoon

Nordic Centre at Fudan University myöntää matka-apurahoja 2-4 viikon tutkijavierailuille jäsenyliopistojensa jatko-opiskelijoille ja tutkijoille (apuraha noin 350 eur/vko ja 500 eur matkakuluihin). Tutkijavierailuille voivat lähteä sekä jatko-opiskelijat että muut tutkijat ja professorit. Hakemus edellyttää oman yliopiston suositusta ja kutsua Fudan -yliopistosta. Vastaanottava yliopisto järjestää työtilan ja auttaa majoitusjärjestelyissä.

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Leena Uski.

Nordic Centre in India: kesä- ja talvikurssit sekä residenssi tutkijoille

Nordic Centre in India (NCI) on 17 pohjoismaisen yliopiston muodostama konsortio, jonka tavoitteena on edistää Intiaan liittyvää tutkimusta ja intialaisten ja pohjoismaisten yliopistojen yhteistyötä. NCI järjestää intensiivikursseja Intiassa sekä lukukauden aikana että kesäkurssimuotoisena.

Haku kesäkursseille on auki 13.-27.3.2018. Kesäkursseille haetaan NettiOpsun kautta.

Kesällä 2018 on tarjolla kaksi kurssia: Contemporary India 24.6.-21.7.2018 Hyderabadin yliopistossa ja Approaching the Environment in India 1.-28.7.2018 Bangaloressa. Kurssit toteutuvat, mikäli osanottajia on riittävästi. Tietoa opetussuunnitelman sisällöstä, tavoitteista, kurssin yhteydessä suoritettavasta pakollisesta kirjallisuudesta tai kurssiin johdattavasta kirjallisuudesta, arvostelusta ja aikataulusta sekä käytännön järjestelyistä löytyy NCI:n verkkosivulta. Kurssien tavoitteisiin ja sisältöön kannattaa tutustua huolellisesti ennen kurssille hakemista. Hyderabadissa järjestettävän kurssin osallistujilta odotetaan vähintään yhden vuoden yliopisto-opintoja ja Bangaloressa järjestettävän kurssin osalta vähintään kahden vuoden opintoja kuluvan lukuvuoden loppuun mennessä. Lisäksi hakijoilta edellytetään hyvää englannin kielen taitoa. Hakea voi useammalle kurssille, mutta hakijan on ilmoitettava, mikä kursseista on ensisijainen.

Tampereen yliopiston opiskelijat voivat hakea myös lukukaudeksi Study in India -ohjelmaan. Ohjelma on maksullinen. Ajankohtaista tietoa maksuista ja hakemisesta löydät em. verkkosivuilta.

Nordic Centre in India tarjoaa jäsenyliopistojensa tutkijoille ja opiskelijoille maksutonta majoitusta Delhissä sijaitsevassa residenssissään.

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Laura Lalu

Tiedekuntien kahdenväliset sopimusyliopistot

Tarkasta aina alakohtaiset lisätiedot ja mahdolliset erityisvaatimukset tiedekuntien liikkuvuuskoordinaattoreilta!
 

Johtamiskorkeakoulu

Kauppatieteiden tutkinto-ohjelman kahdenväliset sopimusyliopistot

Intia

Management Development Institute (MDI), Gurgaon

Maisteritason kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n oman kahdenvälisen sopimuksen kautta. Vaihtoon lähtiessä pitää olla koossa noin 180 op. Vaihdossa opiskellaan kauppatieteitä. MDI:ssä on kaksivuotinen maisteriohjelma, joka jakaantuu kuuteen lukukauteen. Vaihtoon voi lähteä seuraaville lukukausille: maisterin ensimmäiselle vuodelle: term III: tammi-maaliskuu, maisterin toiselle vuodelle: term IV: kesä-syyskuu ja term V: syys-joulukuu. Opiskelukieli on englanti.

Kiina

HSBC Business School, Peking University, Shenzhen Campus
Maisteritason kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n oman kahdenvälisen sopimuksen kautta. Sijaitsee lähellä Hong Kongia. Term Dates (tentative): Fall mid-August to late January, Spring: late February to late June. Englanninkielinen opetus: Master of Management, Master of Economics, or Master of Economics, Concentration in Quantitative Finance program. The course listing for previous Modules.

Jiangxi University of Finance and Economics (JUFE), Nanchang
Kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n oman kahdenvälisen sopimuksen kautta. JUFE:ssa on myös hyvät mahdollisuudet kiinan kielen opiskeluun. Kauppatieteiden kursseja englanniksi.

Korea

EWHA School of Business, EWHA Womans University, Seoul
Kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n oman kahdenvälisen sopimuksen kautta. Hyvätasoinen yliopisto. Paljon kursseja englanniksi.

Vietnam

University of Economics, Ho Chi Minh City
Kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n oman kahdenvälisen sopimuksen kautta.

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Terhi Nieminen.

Yhteiskuntatieteellisen koulutusalan kahdenväliset sopimusyliopistot

Politiikan tutkimuksen opiskelijat voivat hakea Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden opiskelijoille tarkoitettuja kahdenvälisiä vaihtopaikkoja Japaniin. Näitä vaihtopaikkoja hallinnoidaan yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa.

Japani
International Christian University, Tokio

Yhteyshenkilö: opintokoordinaattori Anna Wansén-Kaseva

Luonnontieteiden tiedekunta

Tiedekunnan opiskelijoilla on mahdollisuus mennä vaihtoon Etelä-Koreaan Sungkyunkwan- eli SKKU-yliopistoon. Vaihtoon voivat lähteä kandidaatti-, maisteri- ja tohtoritason opiskelijat, vaihtopaikkoja on varattu informaatiotieteiden opiskelijoille kolme paikkaa per lukuvuosi. Hakuajat ja -menettelyt ovat samat kuin Erasmus-paikoissa. Myös opettajat ja tutkijat voivat lähteä vaihtoon.

Lisäksi on mahdollisuus mennä vaihtoon Japaniin Tokyo Institute of Technology -yliopistoon (Graduate School of Decision Science and Technology). Vaihto on tarkoitettu jatko-opiskelijoille tai opiskelijoille jotka liittyvät kyseisen yliopiston johonkin tutkimusryhmään vaihdon ajaksi. Kurssien suorittamisesta on maksettava lukukausimaksu. Hakuajat ja -menettelyt ovat samat kuin Erasmus-paikoissa.

Tietojenkäsittelytieteillä on vaihtopaikka Jordaniaan: German-Jordanian University, School of Informatics and Computing. Vaihtopaikka on yhdeksi lukukaudeksi hakijan valinnan mukaan. Hakuajat ja -menettelyt ovat samat kuin Erasmus-paikoissa.

Lisätietoja: koordinaattori Kirsi Tuominen

Viestintätieteiden tiedekunta

Informaatiotieteiden opiskelijoilla on mahdollisuus mennä vaihtoon Etelä-Koreaan Sungkyunkwan- eli SKKU-yliopistoon. Vaihtoon voivat lähteä kandidaatti-, maisteri- ja tohtoritason opiskelijat, vaihtopaikkoja on varattu informaatiotieteiden opiskelijoille kolme paikkaa per lukuvuosi. Hakuajat ja -menettelyt ovat samat kuin Erasmus-paikoissa. Myös opettajat ja tutkijat voivat lähteä vaihtoon.

Lisäksi informaatiotieteiden opiskelijoilla on mahdollisuus mennä vaihtoon Japaniin Tokyo Institute of Technology -yliopistoon (Graduate School of Decision Science and Technology). Vaihto on tarkoitettu jatko-opiskelijoille tai opiskelijoille jotka liittyvät kyseisen yliopiston johonkin tutkimusryhmään vaihdon ajaksi. Kurssien suorittamisesta on maksettava lukukausimaksu. Hakuajat ja -menettelyt ovat samat kuin Erasmus-paikoissa.

Lisätietoja informaatiotieteiden vaihtopaikoista: koordinaattori Kirsi Tuominen