Harjoittele ulkomailla

Ulkomailla harjoittelu sopii esimerkiksi sinulle, joka haluat kartuttaa ulkomaista työkokemusta esimerkiksi kesällä tai muuna sinulle ja opintoihisi sopivana aikana. Ulkomailla harjoittelu on useimmiten lyhyempi ajanjakso kuin koko lukukauden tai -vuoden kestävä vaihtojakso.

Tiedekuntasi käytännöistä riippuen voit tehdä tutkinto-ohjelmaan kuuluvan harjoittelun ulkomailla tai voit hyväksyttää ulkomaan harjoittelujaksosi osaksi kansainvälistymiskokonaisuutta. Harjoittelupaikan hyväksyy ja harjoittelun osaksi opintoja hyväksilukee oma tutkinto-ohjelmasi. Tarkempaa tietoa saat tiedekuntasi harjoitteluyhteyshenkilöltä!

Harjoittelupaikkaa haetaan itsenäisesti hyvissä ajoin. Ulkomailla harjoittelun rahoittamiseen on mahdollista hakea ja saada yliopiston tukea silloin, kun harjoittelu tulee osaksi tutkintoasi. Tukimahdollisuuksia ovat muun muassa Erasmus-harjoitteluapuraha, tiedekunnan harjoittelutuki tai yliopiston matka-apuraha.

Löydät kattavamman kuvauksen harjoittelumahdollisuuksista ulkomailla, rahoituksesta sekä eri tiedekuntien käytännöistä ja yhteyshenkilöistä Opiskelun oppaan Harjoittelu-osiosta.