Haku kilpailumenestyksen perusteella

Haku kilpailumenestyksen perusteella

Joihinkin Tampereen yliopiston tutkinto-ohjelmiin on mahdollista hakea yhteishaussa lukion tiedekilpailussa menestymisen perusteella. Opiskeluoikeus myönnetään tällöin kandidaatin ja maisterin tutkintoihin suoraan ilman valintakoetta, mikäli kilpailusijoitus on riittävän korkea. Lisäksi joissakin tapauksissa myös kilpailutyön on oltava aiheeltaan soveltuva.

Näin haet tutkinto-ohjelmaan kilpailumenestyksen perusteella:

  • Varmista tutkinto-ohjelman valintaperusteista, voitko tulla valituksi yhteishaussa suoraan ilman valintakoetta kilpailumenestyksesi perusteella.
  • Tee korkeakoulujen yhteishaun hakemus yhteishaun II hakuaikana 14.–28.3.2018 normaalisti osoitteessa opintopolku.fi. Lisää hakukohteeksesi se tutkinto-ohjelma, johon haet kilpailumenestyksen perusteella. Hakulomakkeella sinulle esitetään kysymys kilpailumenestyksen perusteella hakemisesta.
  • Toimita hakukomakkeella ilmoitettuun määräpäivään mennessä valintaperusteissa mainitut todistukset kilpailumenestyksestäsi Tampereen yliopiston hakijapalveluihin, osoitteeseen Hakijapalvelut, 33014 Tampereen yliopisto.

Huom! Poikkeuksena on kauppatieteiden tutkinto-ohjelma, johon haku kilpailumenestyksen perusteella tapahtuu Opintopolussa oman, erillisen hakukohteen kautta. Myös tuo hakukohde kuuluu korkeakoulujen yhteishakuun ja se on merkitty tunnisteella "Valinta kilpailumenestyksen perusteella" (ks. tarkemmin Opintopolku.fi -sivustolta). Kun olet merkinnyt tämän hakukohteen yhteishaun hakulomakkeellesi ja jättänyt hakemuksen, tulee sinun toimittaa todistukset kilpailumenestyksestäsi valintaperusteissa kuvatulla tavalla.

Kun olet jättänyt hakemuksen ohjeiden mukaan hakuaikana osoitteessa opintopolku.fi ja toimittanut vaaditut todistukset kilpailumenestyksestäsi, on hakemus kilpailumenestyksen perusteella voimassa. Mikäli täytät valintaperusteissa mainitut kriteerit, tulet valituksi tutkinto-ohjelmaan ilman valintakoetta.

Hakukohteet

Seuraaviin tiedekuntiin ja tutkinto-ohjelmiin hyväksytään uusia opiskelijoita kilpailumenestyksen perusteella. Tarkemmat tiedot löytyvät kunkin tutkinto-ohjelman valintaperusteista.

Lääketieteen ja biolääketieteiden tiedekunta:

Bioteknologian tutkinto-ohjelmaan voidaan hyväksyä hakijoita, jotka ovat menestyneet

Luonnontieteiden tiedekunta:

Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelmaan voidaan hyväksyä ylioppilaita, jotka ovat menestyneet

Matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelmaan voidaan hyväksyä ylioppilaita, jotka ovat menestyneet

Johtamiskorkeakoulu:

Kauppatieteiden tutkinto-ohjelmaan voidaan hyväksyä ylioppilaita, jotka ovat menestyneet