Vierailijaprofessuurilla halutaan vahvistaa journalismin roolia ratkaisujen löytäjänä

Julkaistu 5.10.2016 - 14:12

Tampereen yliopisto hakee journalistiikan vierailijaprofessoria lukuvuodeksi 2017–2018. Tällä kertaa haussa painotetaan journalismin roolia yhteiskunnallisena keskustelijana ja ratkaisujen etsijänä.

”Vaikka yritämme kouluttaa yhä parempia journalisteja, jotka osaavat tehdä yhä parempia juttuja, tarvitaan muutakin", sanoo yliopiston viestinnän, median ja teatterin yksikön (CMT) johtaja Heikki Hellman.

"Nyt on osattava käyttää erilaisten digitaalisten alustojen mahdollisuuksia, osallistaa lukijoita ja tehdä journalismista merkityksellistä keskustelua, jossa löydetään myös ratkaisuja yhteiskunnan polttaviin kysymyksiin.”

”Sen tähden haemme nyt vierailijaprofessoriksi journalistia, jolla on ideoita journalismin roolin vahvistamiseksi ja joka voisi kehittää siihen tarvittavia keinoja yhdessä opiskelijoiden ja muiden opettajiemme kanssa. Journalismin tarkoituksen kirkastuminen vahvistaa koko mediakenttää, valtamedioista pieniin toimijoihin.”

Journalistiikan vierailijaprofessuuri perustettiin Tampereen yliopistoon 2007 Helsingin Sanomain Säätiön lahjoituksena. Vuodesta 2012 tehtävän kustannukset on maksanut yliopisto. Tehtävään valitaan vuosittain kokenut journalisti, jonka toivotaan lähentävän toisiinsa journalistiikan kentän ammattilaisten kokemusta sekä journalismin opetusta ja tutkimusta. Paraikaa tehtävää hoitaa toimittaja Hanna Nikkanen.

Vierailijaprofessuurin hakuaika päättyy perjantaina 11. marraskuuta. Tehtäväntäyttöä valmistelevaa työryhmää johtaa CMT:n johtaja Heikki Hellman.

Johtaja Heikki Hellman, 040 571 3184, heikki.hellman@uta.fi

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 5.10.2016