Uutispäällikkö Jussi Pullinen journalistiikan vierailijaprofessoriksi

Julkaistu 5.12.2016 - 09:50

Toimittaja Jussi Pullinen, 34, on valittu journalistiikan seuraavaksi vierailijaprofessoriksi Tampereen yliopistossa. Professorin valintaa valmistellut työryhmä ehdotti häntä 11 kuukauden mittaiseen tehtävään, joka alkaa elokuun alusta 2017.

Jussi Pullinen

”Pullisella on nuoresta iästään huolimatta juuri sellaista digitaalisen journalismin tekemiseen ja johtamiseen liittyvää kokemusta, jota tällä kertaa haettiin”, sanoo johtaja Heikki Hellman yliopiston viestinnän, median ja teatterin yksiköstä.

”Hakijajoukko oli laadukas. Pullisen puolesta puhui ennen muuta hänen opetussuunnitelmansa, joka varmasti herättää innostusta opiskelijoiden keskuudessa ja tarjoaa heille tarpeellisia taitoja muuttuvassa mediaympäristössä”

Pullinen on työskennellyt toimittajana ja uutispäällikkönä Helsingin Sanomissa vuodesta 2008 alkaen, viimeksi Nyt-liitteen uutispäällikkönä. Hän on ollut sekä suunnittelemassa että toteuttamassa useita digitaalisen journalismin hankkeita. Lisäksi hänellä on vankka kokemus sosiaalisen median hyväksikäytöstä ja yleisön osallistamisesta journalismissa. Pullinen on saanut äskettäin myös kansainvälisen palkinnon verkkokerronnan keittämisestä (INMA Global Award 2016).

Journalistiikan vierailijaprofessuuri on ollut Tampereen yliopistossa vuodesta 2007 alkaen. Ensimmäiset viisi vuotta tehtävä perustui Helsingin Sanomain säätiön lahjoitukseen. Tällä hetkellä tehtävää hoitaa toimittaja Hanna Nikkanen.

Vierailijaprofessuurin tavoitteena on lähentää toisiinsa journalistiikan kentän ammattilaisten kokemusta sekä journalismin opetusta ja tutkimusta. Professoriksi valitaan vuosittain kokenut journalisti. Tällä kertaa hakijoita oli 13.

Valintaa valmistelleeseen työryhmään kuuluivat Hellmanin lisäksi professori Ari Heinonen, yliopisto-opettaja Reetta Tervakangas, päätoimittaja Antero Mukka, päätoimittaja Jussi Tuulensuu ja opiskelija Silja Annila.