Työnilonjulistus 2017: Ytimessä yhteisö

Julkaistu 12.1.2017 - 12:56

Tampereen yliopisto julistaa työniloa alkaneelle vuodelle jo yhdettätoista kertaa, tänä vuonna teemalla Ytimessä yhteisö. Julistuksella halutaan kannustaa suomalaisia työpaikkoja mukaan työhyvinvoinnin kehittämiseen ja erityisesti yhteisöllisyyden vaalimiseen.

Perinteikäs Työnilonjulistus siirtyy uudelle vuosikymmenelleen digiloikan voimin – julistus kuullaan miniwebinaarina torstaina 12.1. klo 12.00 alkaen.

Webinaarin avaa Tampereen yliopiston työhyvinvoinnin tutkimusryhmän ohjelmajohtaja Riitta-Liisa Larjovuori, jonka jälkeen työhyvinvoinnin johtamisen dosentti Marja-Liisa Manka lukee Työnilonjulistuksen.

Julistuksen teksti on luettavissa osoitteessa www.uta.fi/jkk/synergos/tyohyvinvointi/tyonilo.html
torstaina 12.1. klo 12 alkaen, mutta teksti on julkaisuvapaa vasta torstaina 12.1. klo 12.20.

”Sinä voit hyvin kun kukaan ei voi pahoin”, lausui tasavallan presidentti Sauli Niinistö 100-vuotiaan Suomen sanomaksi uudenvuodenpuheessaan. Jokaista suomalaista tarvitaan yhteishengen rakentamisessa niin työpaikoilla kuin niiden ulkopuolellakin.

- Ihmisellä on luontainen tarve kokea olevansa arvostettu yhteisön jäsen. Tarpeen täyttymistä edistävät osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksien lisääminen, omien ennakkoluulojen kyseenalaistaminen ja keskinäisen vuorovaikutuksen parantaminen, sanoo dosentti Marja-Liisa Manka.

- Yhteishengen rakentamisen perusaineksiksi ja toisista huolehtimisen keinoiksi riittävät arkiset taidot: tervehtiminen, silmiin katsominen ja hymyily, Manka jatkaa.

- Haastamme jokaisen jakamaan käytännöllisiä vinkkejä yhteisöllisyyden edistämiseen työpaikalla: jaa omat vinkkisi #työnilonjulistus-hashtagilla Twitterissä tai Facebook-tapahtumassa ja haasta muita tekemään samoin!, kannustaa tutkimusjohtaja Kirsi Heikkilä-Tammi.

Työnilonjulistus-webinaari kestää noin 20 minuuttia. Lähetystä voi seurata täällä.

- Kokoa oma yhteisösi esimerkiksi lounaan ääreen kuulemaan Työnilonjulistusta ja käynnistämään yhteistä vuotta, ehdottaa Heikkilä-Tammi.
Työnilonjulistuksen järjestää Tampereen yliopiston työhyvinvoinnin tutkimusryhmä. Webinaaritallenne julkaistaan myöhemmin tutkimusryhmän sivuilla.

Suunnittelija Telma Rivinoja, 050 318 7762, telma.rivinoja@uta.fi
Tutkimusjohtaja Kirsi Heikkilä-Tammi, 050 420 1532, kirsi.heikkila-tammi@uta.fi