Twitteristä voi kehittyä tärkeä yhteiskunnallisen keskustelun areena

Julkaistu 20.1.2016 - 12:32

Twitter viestintänä -seminaari perjantaina 29.1. klo 10 - 17
Tampereen yliopiston päärakennus, luentosali A1

- Twitterin yhteiskunnallinen merkitys näyttää kasvavan koko ajan Suomessa, kun jatkuvasti uusia päättäjiä ja virastoja liittyy sen käyttäjiksi. Esimerkiksi osa poliitikoista on oppinut käyttämään sitä tehokkaasti tiedottamisessaan, sanoo professori Pekka Isotalus.

- Twitter tavoittaa toistaiseksi kohtuullisen pienen osan suomalaisista, mutta sillä on mahdollisuuksia kehittyä yhä tärkeämmäksi yhteiskunnallisen keskustelun areenaksi. Etenkin sillä saattaa olla nuoria yhteiskunnalliseen keskusteluun aktivoiva vaikutus, Isotalus huomauttaa.

Twitter viestintänä -seminaari kokoaa ensimmäisen kerran yhteen Twitterin suomalaiset ykköstutkijat. Päivän aikana kuullaan 17 esitelmää tutkijoilta kahdeksasta eri yliopistosta ja eri tieteenaloilta. Esitelmissä käsitellään Twitterin viestintää esimerkiksi politiikan, viestinnän, vuorovaikutuksen, journalismin, teknologian, urheilun, sukupuolen ja katastrofien näkökulmista. Seminaari on samalla myös tutkimusprojektin Live-tviittaaminen vaalikeskusteluissa - Kansalaiskeskustelun uusi muoto päätösseminaari.

Seminaari on maksuton, mutta kaikkia osallistujia pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon 22.1.2016 mennessä kahvitarjoilun mitoittamisen takia. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen: annina.eloranta@uta.fi

Seminaarin järjestää Tampereen yliopiston Comet-tutkimuskeskus ja sen tutkimusprojekti Live-tviittaaminen vaalikeskusteluissa - Kansalaiskeskustelun uusi muoto. Projektia rahoittaa Helsingin Sanomain säätiö, ja sitä johtaa professori Pekka Isotalus.

Seminaarin ohjelma: http://www.uta.fi/cmt/Twitter-seminaari/ohjelma.html

Lisätietoja seminaarista:
Professori Pekka Isotalus, 050 360 5221, pekka.isotalus@uta.fi
Viestinnän, median ja teatterin yksikkö, Tampereen yliopisto

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 20.1.2016