Tiiliskivi-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on valittu

Julkaistu 16.1.2017 - 09:03

Vuoden 2016 Tiiliskivi-palkinnon ehdokkaat on valittu. Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoista koostuva raati on perjantaina 13.1.2017 valinnut viisi tavalla tai toisella ansioitunutta teosta, jotka ovat valtamediassa jääneet liian vähälle huomiolle.

Palkinnosta kilpailevat tänä vuonna Kirsi Alanivan romaani Villa Vietin linnut (Savukeidas), AP Kivisen runoteos Tšernobylin kissat (Reuna Kustannus), Hanna-Riikka Kuisman romaani Viides vuodenaika (Like), Tiina Lifländerin romaani Kolme syytä elää (Atena) ja Mia Rönkän runoteos Maanalaiset linnut (Sammakko).

Palkinnon voittaja julkistetaan Tampereella Ravintola Kaijakassa järjestettävällä Tiiliskivi-klubilla lauantaina 18.2.2017.

Tiiliskivi on Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestö Teema ry:n vuosittain jakama, kiertävä kirjallisuuspalkinto. Se on kiertänyt vuodesta 2002 lähtien. Finlaysonin seinästä peräisin oleva tiiliskivi symboloi palkitun kirjan painavaa tekstiä samalla kun punatiili kuvaa palkinnon tamperelaista alkuperää. Palkinnon ideana on nostaa esiin laadukkaita kotimaisia kaunokirjallisia teoksia, jotka ovat jääneet vaille ansaitsemaansa huomiota. Viime vuonna palkinnon saivat Inka Nousiainen & Satu Kettunen kuvakirjallaan Yökirja (Tammi). Palkinnon aiempiin voittajiin lukeutuvat muun muassa Riikka Pelo teoksellaan Taivaankantaja (2006, Teos) ja Katja Kettu teoksellaan Surujenkerääjä (2005, WSOY).

Lisää Tiiliskivestä ja aiemmin palkitut