Tiiliskivi-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat valittu

Julkaistu 18.1.2016 - 13:13

Vuoden 2015 Tiiliskivi-palkinnon finalistit on valittu. Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoista koostuva raati on valinnut kuusi tavalla tai toisella ansioitunutta teosta, jotka valtamediassa ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Palkinnosta kilpailevat tänä vuonna Vesa Etelämäen runokokoelma Hikikomori (Sanasato), Marko Laihisen runokokoelma Halokehrät (Poesia), Tiina Laitila Kälvemarkin romaani Karkulahti (WSOY), Ville Lähteen esseekokoelma Paljon liikkuvia osia (Savukeidas), Inka Nousiaisen ja Satu Kettusen kuvakirja Yökirja (Tammi) ja Katja Seudun runokokoelma Minä olen hänen asuinsijansa (Sanasato).

Palkinnon voittaja julkistetaan Tampereella kulttuuriravintola Telakalla järjestettävällä Tiiliskivi-klubilla lauantaina 13.2.2016.

Tiiliskivi on Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestö Teema ry:n vuosittain jakama, kiertävä kirjallisuuspalkinto. Finlaysonin seinästä peräisin oleva tiiliskivi symboloi palkitun kirjan painavaa tekstiä samalla kun punatiili kuvaa palkinnon tamperelaista alkuperää.  Palkinnon ideana on nostaa esiin laadukkaita kotimaisia kaunokirjallisia teoksia, jotka eivät ole saaneet ansaitsemaansa huomiota.

Lisää Tiiliskivestä ja aiemmin palkitut

Tiiliskivi-tuottajat Laura Okkonen