Tampereen yliopistot tekevät tutkijan työtä tutuksi Tutkijoiden yössä pe 30.9.

Julkaistu 22.9.2016 - 11:35

Euroopan laajuinen tiedetapahtuma Tutkijoiden yö tekee tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle. Tampereella lapset, nuoret ja aikuiset pääsevät tutustumaan tieteeseen klo 14 - 22, jolloin Tutkijoiden yön ohjelma levittäytyy ympäri kaupungin keskustaa ja yliopistojen kampuksille. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Ohessa otteita ohjelmasta, tarkempi ohjelma kuvauksineen:

Tietoiskuja ja esittelypisteitä tutkimuksesta Museokeskus Vapriikissa (klo 15 - 18)
Tietoiskuja mm.:
•    Nettiöyhötystä ja ääripäitä – onko toimittajista sovittelijoiksi?
•    Lasten ja nuorten mediakäyttö
•    Teknologian pimeä puoli
•    Tulevaisuuden avaruustutkimus ja –lennot
•    Mikrolevä – luonnon oma kierrätyslaitos ja biotuotetehdas
•    Tulevaisuuden liikkumisen ratkaisut
Esittelypisteitä:
•    Tutustu nao-robotteihin ja maarobotteihin
•    Iän arviointi
•    Bakteerisoluista keinoihoa
•    Kaupunkisuunnittelun esittelypiste

Työpajoja alakouluikäisille Lastenkulttuurikeskus Rullassa (klo 16 - 20)
Lapset pääsevät katsomaan optisia harhoja, pelaamaan pulmapelejä ja askartelemaan laskuvarjohyppääjiä ja pieniä elektroniikkatöitä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Lasten yhteiskunnallinen kyselytunti Tampereen yliopistossa (klo 14 - 16)
Tampereen Lasten Parlamentin kanssa yhteistyössä toteutettavalla kyselytunnilla lapset pääsevät kuulemaan, millaisia maakuntia heidän Suomessaan tulee olemaan ja millaisia eroja lasten mahdollisuuksissa on nykypäivän Suomessa.

Laboratorioihin tutustuminen Tampereen teknillisessä yliopistossa (klo 14 - 18)
TUTLabissa pääsee kokemaan ja näkemään digitaalisen valmistuksen laitteita (3D-tulostimia ja laserleikkureita) ja SMACC:issa voi tutustua älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymään.

Science Slam Yo-talolla (klo 20 - 22)
Tutkijoiden yön päätteeksi kisataan tieteentekijöiden välisessä kisassa viihteellisimmästä tutkimusesittelystä. Tiede kohtaa stand-up-komiikan.

TTY:n tapahtumakoordinaattori Kristiina Tattari, 050 301 1364, kristiina.tattari@tut.fi
TaY:n markkinointikoordinaattori Kyösti Koskela, 050 318 6621, kyosti.koskela@uta.fi

TAMPEREEN YLIOPISTOJEN TIEDOTE 22.9.2016