Tampereen yliopisto on edelleen sitoutunut Tampere3-hankkeeseen

Julkaistu 22.11.2016 - 19:20

Tampereen yliopiston hallitus näkee Tampere3-hankkeen edelleen erittäin merkittävänä ja ainutlaatuisena mahdollisuutena.

Hallitus on hyväksynyt kokouksessaan tulevan yliopistosäätiön säännöt ja on valmis allekirjoittamaan säätiön perustamiskirjan perustajien esittämien säätiön sääntöjen ja yliopistolain mukaisesti.

Tampereen yliopisto on edelleen sitoutunut Tampere3:een ja haluaa edetä aiemmin sovitun aikataulun mukaisesti. Mikäli säätiötä ei perusteta ja yliopistofuusiota toteuteta, hallitus katsoo että Tampere3-hankkeessa sovitut sopimukset raukeavat. Mahdolliset yhteiset projektit tulee arvioida uudelleen taloudellisten realiteettien pohjalta.

- Korkeakoulujen rehtorit keskustelevat Tampere3:n jatkosta vielä tämän viikon aikana, sanoo rehtori Liisa Laakso.

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan, että kaupunki osallistuu uuden yliopistosäätiön perustamiseen ja perustajajäsenenä sijoittaa omistamansa Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeet tulevan säätiön pääomaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on puolestaan kutsunut koolle Tampere3 -hankkeen laajennetun johtoryhmän ensi viikolla käsittelemään hankeen nykytilannetta.