Normaalikoulun lukio muuttaa yliopiston kampukselle

Julkaistu 9.8.2016 - 18:51

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio on siirtymässä pysyvästi Nekalasta yliopiston kampusalueelle. Muutto avaa uusia mahdollisuuksia sekä lukiolaisille että yliopiston opiskelijoille.

Lukiolaiset voivat muun muassa suorittaa tiettyjä yliopiston peruskursseja ja käydä kuuntelemassa yliopistossa vierailevien tutkijoiden luentoja.

- Samalla he tutustuvat korkea-asteen opiskeluun, mikä antaa heille valmiuksia myöhempään opiskeluun ja näkemyksiä uravaihtoehdoista, sanoo Normaalikoulun johtava rehtori Vesa Toivonen.

Yliopiston opiskelijat voivat puolestaan osallistua esimerkiksi tietyille lukion kielikursseille.

Atalpa-rakennuksessa aloittaa keskiviikkona 10. elokuuta lukuvuotensa noin 270 normaalikoulun lukiolaista ja 20 opettajaa. Lukiolaiset käyttävät myös joitakin yliopiston opetustiloja, esimerkiksi opettajankoulutuksen kuvaamataidon ja musiikin opetusluokkia.

Kampusalueen eteläreunassa sijaitsevan Atalpan katuosoite on Ratapihankatu 55.

Normaalikoulu on osa Tampereen yliopiston kasvatustieteiden yksikköä.

Tampereen yliopiston normaalikoulu

Normaalikoulun johtava rehtori Vesa Toivonen, 050 544 4459
Tampereen yliopiston kasvatustieteiden yksikön johtaja Risto Honkonen, 050 318 7084
Hallintojohtaja Petri Lintunen, 050 301 9791