Lukuvuosimaksuista huolimatta ennätysmäärä hakemuksia kansainvälisiin maisteriohjelmiin

Julkaistu 16.1.2017 - 13:51

Tampereen yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin tuli ennätysmäärä hakemuksia. Kaikkiaan 14 maisteriohjelmaan kertyi yhteensä 1111 hakemusta. Määrä on 66 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Osittain kasvu selittyy sillä, että tarjolla oli nyt useampia maisteriohjelmia kuin viime vuonna, mutta lähes kaikkia ohjelmia haettiin aiempaa enemmän.

Suomen yliopistoissa otetaan viimeistään syyslukukaudella 2017 käyttöön lukuvuosimaksut EU- ja ETA-alueen ulkopuolisille opiskelijoille. Tämän odotettiin vähentävän kansainvälisten maisteriohjelmien hakijamääriä siitä huolimatta, että eduskunta on velvoittanut yliopistot luomaan opiskelijoille stipendijärjestelmän, joka kattaa lukuvuosimaksut ja elinkustannuksia.

Nyt päättyneessä haussa Tampereen yliopisto oli ainoa hakijamääräänsä kasvattanut yliopisto.

- Hakemusmäärämme on kokonaisuutena suurempi kuin koskaan, mutta myös hieman parempi kuin aiempina vuosina, jos katsotaan hakemuksia per hakukohde, kertoo Tampereen yliopiston kansainvälisten asioiden päällikkö Leena Wilkman.

Hakemuksia ohjelmaa kohden tuli keskimäärin 79.

Opiskelijoita kiinnostivat eniten Master’s Degree Programme (MDP) in Leadership for Change, johon tuli 238 hakemusta. Global Society -kokonaisuuden ohjelmiin tuli 219 hakemusta ja MDP in Public and Global Health -ohjelmaan 218 hakemusta.

- Kaikissa suosituimmissa maisteriohjelmissa käsitellään globalisaatiota ja yhteiskuntien muutosta, Wilkman toteaa.

- Tampereen yliopisto on halunnut profiloitua maailmaa ymmärtävien ja maailmaa muuttavien asiantuntijoiden kouluttajaksi, ja näiden ohjelmien suosio osoittaa, että tässä tavoitteessa on onnistuttu, toteaa vararehtori Harri Melin.

Yksittäisiä hakijoita oli tällä kertaa 975. Määrä on 73 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Eniten hakemuksia jättivät suomalaiset opiskelijat, noin 210. Ulkomaisia hakijoita oli eniten Nigeriasta, noin 90, Pakistanista, noin 75, Ghanasta, noin 70, Bangladeshista noin 50 ja Intiasta noin 30. Nepalista, Venäjältä, Kiinasta ja Vietnamista hakijoita oli noin 25 jokaisesta. Noin 68 prosenttia hakijoista on EU- ja ETA-alueen ulkopuolisista maista.

Suomalaisten yliopistojen kansainvälisiin maisteriohjelmiin haettiin University Admissions Finlandin kautta. Haku päättyi 13. tammikuuta. Lappeenrannan teknillisen yliopiston, Oulun yliopiston ja Lapin yliopiston hakuajat päättyvät myöhemmin tammikuussa.

University Admissions Finland (UAF)

Kansainvälisten asioiden päällikkö Leena Wilkman, 040 190 9833, leena.wilkman@uta.fi
Ma 16.1. tavoitettavissa parhaiten tekstiviestillä tai sähköpostilla

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 16.1.2017

Muutettu 18.1.2017: lähes kaikkia ohjelmia haettiin aiempaa enemmän. Noin 68 prosenttia hakijoista on EU- ja ETA-alueen ulkopuolisista maista.