Lastenlääkäripäivien avoimissa luennoissa tietoa keliakiasta, viruksista ja antibiooteista

Julkaistu 2.11.2016 - 10:49

Valtakunnallisten Lastenlääkäripäivien lehdistölle avoimissa luennoissa on tarjolla tuoreinta tietoa muun muassa keliakiasta, rota- ja noroviruksista ja ykköstyypin diabeteksesta. Puhujina ovat suomalaiset huippuasiantuntijat.

Lastenlääkäripäivät järjestetään torstaina 17.11. ja perjantaina 18.11. Tampereella Tampere-talossa. Tapahtumaan osallistuu noin 150 lastenlääkäriä eri puolilta Suomea.

Lehdistölle avoimia luentoja on sekä torstaina että perjantaina aamupäivällä. Puhujat ovat varanneet molempina päivinä aikaa keskusteluun toimittajien kanssa luentokokonaisuuksien jälkeen. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Torstai 17.11.2016

Klo 9.45 - 11.30 Lehdistölle avoimet luennot, osa 1 (Pj. professori Matti Korppi)
Professori emeritus Markku Mäki: Keliakia eilen, tänään ja erityisesti huomenna
Professori emeritus, tutkimuskeskuksen johtaja Timo Vesikari: Rota on voitettu - vuorossa noro?
Professori Mikael Knip: Tyypin-1 diabetes - autoimmuuni- vai infektiosairaus?

Perjantai 18.11.2016

Klo 9.00 - 10.00 Lehdistölle avoimet luennot, osa 2 (Pj. erikoislääkäri Merja Helminen)
Professori Pentti Huovinen: Mitä antibioottien jälkeen?
Dosentti, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen: Mistä on pojat tehty?

Tapahtuman järjestää Suomen Lastenlääkäriyhdistys ry.

Lasteninfektiotautien erikoislääkäri Merja Helminen, 03 3116 4549, merja.helminen@pshp.fi
Tampereen yliopistollinen sairaala

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 2.11.2016