Kokkinen ja Piattoeva saivat säätiörahaa

Julkaistu 2.12.2016 - 12:36
Nelli ja Lauri/ Kuva: Jonne Renvall
Nelli Piattoeva ja Lauri Kokkinen saivat rahoitusta.

Kaksi Tampereen yliopiston tutkijaa rahoitusta Säätiöiden post doc -poolin syyshaussa.

Sosiaali- ja terveyspolitiikan yliopistonlehtori Lauri Kokkinen sai 54 000 euron rahoituksen ja kasvatustieteiden yliopistonlehtori Nelli Piattoeva 26 500 euron rahoituksen. Molemmat tulivat Suomen Kulttuurirahastolta.

Säätiöiden post doc -pooliin kuuluvat säätiöt jakoivat 39 tutkijalle 1,73 miljoonaa euroa sekä varasivat aikaisempien päätösten perusteella neljälle tohtorille 195 000 euroa.

Poolin syksyn hakukierrokselle osallistui 209 tohtoria eri puolilta Suomea, joten apuraha voitiin myöntää yli 18 prosentille hakijoista.

Säätiöiden post doc -poolin ansiosta nuoret perheellisetkin tutkijat voivat rahoittaa tutkimusjakson ulkomaisessa huippuyliopistossa. Neljäntoista hakukierroksen jälkeen jo yli 400 tohtoria on saanut poolin kautta rahoituksen vähintään yhden lukuvuoden kestävän ulkomaisen tutkimusjakson järjestämiseksi. Runsas neljännes apurahansaajista on saanut kaksivuotisen rahoituksen. Tähän asti myönnetyn rahoituksen kokonaissumma on noin 18,5 miljoonaa euroa.

Poolin seuraava hakukierros järjestetään 15.12.2016–15.1.2017, jolloin jaettavana on noin 1,6 miljoonaa euroa. Haun tulokset julkistetaan huhtikuussa 2017.

Säätiöiden post doc -pooliin kuuluu kaudella 2016–2018 kaksitoista säätiötä, jotka ovat sijoittaneet pooliin yhteensä 3,2 miljoonaa euroa vuosittain. Mukana ovat Emil Aaltosen Säätiö, Alfred Kordelinin Säätiö, Liikesivistysrahasto, Paulon Säätiö, Suomalainen Tiedeakatemia, Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Lääketieteen Säätiö, Svenska Kulturfonden, Svenska litteratursällskapet, Tekniikan edistämissäätiö, Jenny ja Antti Wihurin Rahasto sekä Ulla Tuomisen Säätiö.

Säätiöiden post doc -poolin syyshaun apurahansaajat 2.12.2016