Hyvinvointia informaatiosta – kansainvälinen informaatioalan konferenssi hyvinvointiteeman parissa Tampereella

Julkaistu 19.1.2017 - 13:40

Kansainvälinen kirjasto- ja informaatioalan konferenssi BOBCATSSS 2017 järjestetään keskiviikosta perjantaihin 25.-27.1. Tampereen yliopistossa. Ensimmäisen kerran Pohjoismaissa pidettävän konferenssin teemana on Improving Quality of Life Through Information. Aihetta käsitellään informaation, interaktiivisen median ja kirjastojen näkökulmasta.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa esitellään tutkimusta siitä, miten kirjastot vaikuttavat lasten ja aikuisten elämänlaatuun sekä elinikäiseen oppimiseen. Kirjastojen merkitys eri väestöryhmien kohtaamispaikkana tuo ajankohtaisen näkökulman informaatioalan rooliin hyvinvointiyhteiskunnan perustana. Kirjallisuusterapiaan liittyvissä esityksissä tuodaan esiin kirjallisuuden terapeuttisia vaikutuksia yksilön hyvinvointiin.

Konferenssissa voi tutustua myös pelipohjaisiin oppimisympäristöihin, virtuaalitodellisuuden uudenlaiseen hyödyntämiseen mielenterveyshoidossa sekä muihin uuteen informaatioympäristöön liittyviin aiheisiin.

Tapahtuman puhujavieraina esiintyvät Carol Tenopir Tennesseen yliopistosta, hollantilainen Guus van den Brekel (The University Medical Center Groningen) sekä Liverpoolin yliopistosta saapuva tri Josie Billington. He käsittelevät hyvinvointiteemaa informaation, kirjastojen ja interaktiivisen median näkökulmasta.

Konferenssi on tarkoitettu informaatioalan opiskelijoille, ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

BOBCATSSS on jokavuotinen kirjasto- ja informaatioalan opiskelijoiden järjestämä kansainvälinen konferenssi. Lyhenne BOBCATSSS muodostuu niiden kaupunkien nimien alkukirjaimista, joiden yliopistot olivat mukana perustamassa konferenssia vuonna 1993: Budapest, Oslo, Barcelona, Kööpenhamina (Copenhagen), Amsterdam, Tampere, Stuttgart, Szombathely ja Sheffield.

Tampereen yliopiston opiskelijat järjestävät vuoden 2017 konferenssin yhteistyössä norjalaisen Oslo and Akershus University Collegen ja hollantilaisen Hanze University of Applied Sciencesin opiskelijoiden kanssa.

#Bobcatsss2017

Projektikoordinaattori Jasmiina Sillanpää, sillanpaa.jasmiina.m@student.uta.fi